Kezdőlap/Home

Kálmán Gábor/About

LIBRI - BOOKLINE/SHOP

Nova - The rope from the neck of a hanged man

Nova - Urban sureb (Värske Rõhk)

2011.11.08. 12:46 KálmánG

Megjelent

Megjelent: Kálmán Gábor: Nova, Kalligram kiadó, 2011

Fülszöveg:

"Kálmán Gábor kötete olvasmányos, élvezetes történetekből összeálló novellafüzér. Vagy inkább regény, hiszen a motívumok átgondolt, mindig az értelmezést dúsító visszatérései, általuk az ismeretek fokozatos adagolása regénnyé, egy sosemvolt szlovák falu történetévé szervezik a szövegeket. A könyv lapjain Jasná Horka egyszerre misztikus és profán története rajzolódik ki a második világháborútól napjainkig. Tanulságos történetek, melyek talán az ismerősség és az idegenség állandó jelenléte által tudják az olvasót saját történeteinek újragondolására bírni."

Hátoldal:

"Urban sokat gondolt a szögletekre, hogy ki gyűlöli az ívelt vonalakat ennyire. Az építkezések egyetlen sajátossága a szögletesség volt, mértani precizitással és odafi gyeléssel szűrtek ki minden egyes hajlítást, ívelő sarkot, boltíves ablakkereteket. Szöglet szöglet hátán. Talán odafent gyűlöli valaki ennyire az íveket. Talán az államfő feleségét dugták meg valami kurva boltíves kapualj alatt, gondolta sokszor magában. Mondogatta is röhögve a talponállóban a többieknek, de csak vonogatták a vállukat, hogy nekik aztán mindegy, szarnak ők magasról az ívekre meg a szögletekre is, az államfőről már nem is beszélve, inkább igyanak még egy pálinkát, és Urban hajlott is rá."

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://kalmangabor.blog.hu/api/trackback/id/tr303363240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oedipa 2011.11.10. 11:58:49

gratuálok hozzá! már a felénél tartok, remélem, lesz majd bemutató, ahol lehet dedikáltatni:)
süti beállítások módosítása