Kezdőlap/Home

Kálmán Gábor/About

LIBRI - BOOKLINE/SHOP

Nova - The rope from the neck of a hanged man

Nova - Urban sureb (Värske Rõhk)

2020.04.30. 06:39 KálmánG

Megérkezett - A világ legvidámabb embere

2d1b4ce6-5d12-4cd5-9a92-18bdfa82d73f.jpeg

kalmangabor.blog.hu kezdőlap – teljes nézet

Na, szóval. Megérkezett a nyomdából az új könyv, A világ legvidámabb embere, ebben a pillanatban kaptam kézhez.

Ahogy korábban írtam, az íróskodósdi egyik igazán tettenérhető pillanata, amikor az összefűzött lapokat kézbe veszi az ember. Ennek semmi köze ahhoz, hogy amúgy az írás kötéltánc védőháló nélkül, és semmi köze ahhoz, hogy az ember ezzel kel és fekszik, hogy amúgy nulla garancia nincs arra, hogy az egésznek egyáltalán van-e értelme, mert lehet, hogy most nincs, de száz év múlva lesz, de megeshet fordítva, hogy most dübörög, száz év múlva meg kuka az ember és az összes nyűgöcskéje, amit belerittyentett egy-egy könyvbe.

Ez csak egy fizikailag is számonkérhető pillanat: megvan a könyv, itt van a kezemben. Az más kérdés, hogy utána fel is rakod a polcra és megy tovább az élet, de legalább megvolt ez a pillanat.

A világ legvidámabb embere tárcakötet. Válogatás az elmúlt tíz év publicisztikájából, tárcanovellák füzére, annál kicsit mégiscsak több.

Azt hiszem, sikerült egy feszes, novellaregényként is olvasható kötetet összerakni. Eredetileg, amikor bő egy éve kitaláltam, hogy szeretném ezeknek a szövegeknek egy válogatott verzióját kötetben látni, ennyi volt a célom, legyenek összefűzve. Időközben kiderült, hogy ennél fontosabb az anyag.

Valamikor 2009-ben írtam először tárcát, amikor már dolgoztam az első regényemen, a Nován. Ezek a szövegek végigkísérték A temetés, a Janega Kornél szép élete születését is, illetve, persze az egész elmúlt tíz évet, és minden szir-szart ez idő alatt, jó kis könyékig merengésben dagonyázó stílusban.

Természetesen összefésült, újragondolt, megszerkesztett változatban kerültek, újrasorrendezve, mégis az időrendet is figyelembe véve a könyvbe, a kötet záró darabjai 2019-ben készültek.

Infók, megrendelhető:
Írók Boltja

Bookline webáruház »»»
Libri Könyvesboltok»»»

Teljes borító, egyebek»»»

#kálmángábor #kalligram #tárca #tárcanovella #kötet #aviláglegvidámabbembere

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kalmangabor.blog.hu/api/trackback/id/tr5715649564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása